Порошенко назвав причину повалення Мубарака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко назвав причину повалення Мубарака

Казна та Політика
1078
Колишній міністр закордонних справ України Петро Порошенко вважає, що причиною повалення Президента Єгипту Хосні Мубарака є непрозорість дій влади.
Про це він заявив вчора в ефірі програми Шустер Live на Першому національному телеканалі.
"Я думаю, що це урок для всього світу. В умовах, коли влада відгороджується від суспільства парканами, в умовах, коли фальсифікація виборів... Ми знаємо, що парламентські вибори, які недавно завершилися, на яких партія Мубарака черговий раз отримала більшість, і народ зрозумів, що від волі народу, який є носієм державної влади, фактично нічого не залежить", - сказав Порошенко.
Він підкреслив, що події в Єгипті мали суто політичні причини, оскільки в цій країні спостерігався високий ріст ВВП і низька інфляція. "В країні не проводилися реформи, в країні несправедливо розподілявся ВВП, в країні була пригнічена демократія", - зазначив екс-міністр.
Водночас він підкреслив, що реакція світового товариства на події в Єгипті була дуже стриманою, тому що була небезпека втрати контролю над ситуацією. Однак, на думку Порошенка, це було негативно сприйнято всередині Єгипту, де превалюють антизахідні настрої.
Нагадаємо, про відхід Мубарака стало відомо з виступу віце-президента країни Омара Сулеймана. Влада в Єгипті передана військовій раді.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас