Вища військова рада Єгипту: Старий уряд продовжить роботу до формування нового — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вища військова рада Єгипту: Старий уряд продовжить роботу до формування нового

Казна та Політика
236
Уряд Єгипту, сформований нещодавно колишнім Президентом Хосні Мубараком, продовжить свою роботу аж до формування нового кабінету міністрів. За заявами представників Вищої ради збройних сил новий уряд у країні з'явиться протягом найближчих декількох місяців, передає РБК з посиланням на Reuters.
"Нинішній склад уряду збережеться до закінчення перехідного періоду, який триватиме декілька місяців. Саме тоді на основі демократичних принципів буде сформований новий кабінет", - повідомив прес-секретар уряду Єгипту, не виключивши можливість зміни окремих міністрів, - "Основним завданням чинного уряду є відновити безпеку і порядок, а так само ініціювати економічні процеси".
Раніше сьогодні повідомлялося, що в Єгипті демонстранти припиняють протести на центральній площі Каїра - Тахрірі. Водночас, за заявою представників опозиційних рухів, протести будуть продовжуватися, якщо владна верхівка армійська не продовжить рух у бік демократичних реформ. Опозиційні лідери оголосили також, що сформували Раду Опікунів - орган, який буде вести діалог з Вищою військовою радою. За їх словами, рада буде мати повноваження з організації та скасування акцій протестів, в залежності від того, як буде розвиватися ситуація. До неї увійдуть близько 20 чоловік, включаючи організаторів масових протестів, відомих діячів і політичних активістів.
Вчора повідомлялося, що соратникам колишнього Президента Єгипту Мубарака заборонили залишати межі країни. Таке розпорядження видала Вища рада збройних сил країни, що отримала 11 лютого владу в Єгипті.
Представники аеропорту Каїра підтвердили, що отримали список осіб, яким заборонено перетинати кордон без дозволу головного прокурора країни. Хто саме потрапив до цього списку, не повідомляється, проте представники аеропорту уточнили, що міністр інформації Анас ель-Фіккі вже не потрапив на літак, що вилітав з Каїра до Лондона.
Передбачається, що нова влада не хоче випускати з країни соратників колишнього президента, щоб згодом висунути їм звинувачення в корупції.
Нагадаємо, Мубарак, який перебував при владі з 1981 р., склав з себе повноваження глави держави 11 лютого після 18 днів масових протестів. Його відставці передували антиурядові виступи, які тривали з 25 січня. Зараз влада в Єгипті перейшла до Вищої ради збройних сил, яку очолює міністр оборони, генерал Мохаммед Тантаві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас