Новий Житловий кодекс зробить жителів хрущовок безправними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий Житловий кодекс зробить жителів хрущовок безправними

Нерухомість
1363
Житловий кодекс, який активно проштовхує влада, робить власників квартир у хрущовках фактично безправними, залишаючи їх сам на сам з потужними будівельними компаніями, зі зграєю безпринципних юристів і бритоголових охоронців.
Про це в статті для "Дзеркала тижня. Україна" пише Олександр Сергієнко ("Інститут міста").
"Проблема хрущовок зводиться до проблеми відселення або виселення. (Не рахуючи, звичайно, хабарі за доступ до земельних ділянок). Цю проблему намагалися вирішити за допомогою окремого закону, ухваленого ще в 2006 рік. Тепер те, що регулювалося цілим законом, розробники ЖКП "впихнули" в одну-єдину статтю 166. Природно, до неї не потрапили ні критерії відбору житла, що йде під реконструкцію, ні права тих, кого переселяють, ні гарантії від зловживань влади або забудовника (все описано скупо і... тупо)", - пише автор статті.
"Фактично людей залишають сам на сам з потужними будівельними компаніями, зі зграєю безпринципних юристів і бритоголових охоронців. А влада може зробити ще простіше - довести будинок до такого стану, що люди будуть готові переїхати куди завгодно, лише б переїхати. Подібний "сценарій" промайнув у ТВ-сюжеті про один з мікрорайонів Києва", - відзначається в статті.
"Говорити тут про такі високі матерії, як недоторканність приватної власності, яка гарантована ст. 41 Конституції, просто немає сенсу - товариші не зрозуміють", - вважає автор.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас