СБУ розкрила аферу "дітей" "Кінгс кепітал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ розкрила аферу "дітей" "Кінгс кепітал"

Кримінал
7416
В епіцентрі скандалу може знову опинитися церква "Посольство Боже".
СБУ розслідує в Києві чергову віртуальну фінансову аферу SWB, що працювала за принципом мережевого маркетингу, як відома афера "Кінгс кепітал". Її засновники, за словами постраждалих, колишні парафіяни "Посольства". Як розповіли нам в СБУ, наразі із заявами про аферу звернулося близько 90 людей. "Зараз ми їх опитуємо і збираємо матеріали", - сказали нам в СБУ. Серед постраждалих - близько 10 тисяч киян, яких обдурили на мільйони гривень, вважає адвокат постраждалих від піраміди "Кінгз кепітал" Іван Боднарук.
"Люди залишали свої квартири, машини. Брали в борг величезні суми у родичів", - сказав нам Боднарук. Деякі з цих людей недавно приходили і до редакції "Сегодня", щоб розповісти, як вплуталися в аферу і опинилися ні з чим. Нову піраміду, за їхніми словами, створили колишні парафіяни "Посольства Божого" Сергій П. і його знайомий Віктор П. Вони відкрили проект "Економічна авоська", заманюючи віруючих в соцмагазини.
"Пастка полягала в тому, щоб отоварюватися у соцмагазини за низькими цінами, треба було спершу стати учасником програми "Соціальна авоська", заплативши 522 грн., або запросити друзів, які згодні заплатити, - розповідали обдурені люди. - Для більшої переконливості такі магазини дійсно якийсь час працювали на вул. Попудренка і біля ст. метро "Дорогожичі". Але все це виявилося пасткою. Зараз магазини закриті, а гроші зникли разом з керівниками піраміди". У "Посольстві" про Сергія П. і Віктора П. нічого не знають, мовляв, церква занадто численна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас