БЮТ хоче ввести кримінальну відповідальність за наругу над українською мовою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ хоче ввести кримінальну відповідальність за наругу над українською мовою

Казна та Політика
1165
У фракції "БЮТ-Батьківщина" пропонують встановити кримінальну відповідальність за наругу над державною мовою та мовами національних меншин України.
Відповідний проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", внесений народним депутатом Юрієм Гнаткевичем, зареєстрований у Верховній Раді.
Законопроектом передбачається, що публічна наруга над державною мовою України карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 240 годин або виправними роботами строком до 2 років.
Водночас, в законопроекті немає ніяких пояснень, які саме дії слід вважати "публічною наругою над державною мовою України, над російською мовою та іншими мовами національних меншин України". Втім у пояснювальній записці до документа є такий пункт: "Ухвала законопроекту обумовлена потребою запровадження крімінальної відповідальності за наругу над мовами в Україні для запобігання публічного приниження чи зневажання, навмисного спотворення української або інших мов в офіційних документах і текстах, створення перешкод і обмежень у користуванні ними З метою виховання у громадян, незалежно від їхньої національної належності, розуміння соціального призначення української мови як державної та поваги до мов національних меншин".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас