Місія МВФ продовжила роботу в Києві на кілька днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ продовжила роботу в Києві на кілька днів

Казна та Політика
184
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) продовжила роботу в Києві на кілька днів, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.
"Експерти місії МВФ продовжують роботу. Зокрема, вчора пройшла зустріч у Міністерстві фінансів. Завершення роботи місії очікується на початку наступного тижня", - сказав співрозмовник агентства.
Як повідомлялося, робота місії МВФ в Україні планувалася в період з 1 по 11 лютого: обговорюється макроекономічна ситуація в країні і виконання державою умов програми stand by.
Крім відмови від раніше наміченого плану різкого підвищення тарифів, українська сторона також дискутує з Фондом з приводу перенесення термінів підвищення пенсійного віку.
МВФ наприкінці липня 2010 року вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (близько $15,6 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні-2010 МВФ вирішив виділити Україні другий транш кредиту stand by у розмірі SDR1 млрд (близько $1,5 млрд).
Затверджена програма stand by для України загальним обсягом SDR10 млрд є третьою за величиною серед діючих програм допомоги МВФ, поступаючись за розмірами Греції та Румунії.
Програма stand by передбачає виділення Україні щокварталу ще вісім траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці. Їх обсяг складає по SDR1 млрд кожен за винятком останнього розміром SDR0,75 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас