Газпром, можливо, знизить ціни на газ для Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром, можливо, знизить ціни на газ для Білорусі

Енергетика
136
Ціна на російський газ для Білорусі з 2012 року може бути знижена. Про це заявив сьогодні перший віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко на підсумковій колегії Міністерства промисловості.
"З 1 січня 2012 року, можливо, ціни на газ будуть трохи "приморожені", а якщо будуть прийняті певні підходи, то, можливо, навіть вдасться і трохи знизити ціни", - сказав Володимир Семашко.
Він повідомив, що найближчим часом зустрічається з керівництвом російського Газпрому для обговорення цих питань. "У вівторок ми з Міллером обговоримо, які будуть підходи, яка буде формула, як буде з 2012 року утворюватися ціна", - сказав перший віце-прем'єр. У зв'язку з цим, зазначив він, з 1 січня 2012 року можна очікувати призупинення або зменшення росту цін на газ.
Перший віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко заявив, що країна з початку 2011 року закуповує російський природний газ за ціною 229 доларів за 1 тисячу кубометрів. Він нагадав, що в рамках Митного союзу Білорусія, Росія і Казахстан повинні вийти до 1 січня 2015 року на рівнодохідність у цінах на природний газ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас