Експерти МВФ позитивно оцінили антикризові кроки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти МВФ позитивно оцінили антикризові кроки України

Казна та Політика
273
Експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) позитивно оцінили заходи української влади щодо подолання наслідків глобальної економічної кризи, повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ).
"Експерти МВФ позитивно оцінили зрушення, які відбулися в Україні за 2010 рік як у сфері боротьби з наслідками світової економічної кризи, так і щодо вдосконалення і реформування економіки держави", - вказується в повідомленні з посиланням на підсумки зустрічі представників місії з керівництвом НБУ.
Як повідомлялося, з початку лютого в Україні працює місія МВФ: обговорюється макроекономічна ситуація в країні і виконання державою умов програми stand by.
Згідно з повідомленням, голова місії МВФ Танос Арванітіс залишився задоволений належним виконанням НБУ зобов'язань щодо реалізації програми.
"На сьогодні робота щодо другого перегляду виконання Україною зобов'язань в рамках програми stand by перебуває в завершальній стадії. Зокрема, сторони вже почали узгодження відповідного листа про наміри, в якому, відповідно до досягнутого прогресу, буде визначено завдання України", - відзначається в повідомленні НБУ.
Під час консультацій глава НБУ Сергій Арбузов визначив як пріоритетні цілі монетарної політики в середньостроковій перспективі послідовне зниження базової інфляції до рівня 5% на кінець 2014 року і подальше утримання загального рівня споживчих цін з 2014 року на рівні близько 5%.
При цьому, за його словами, НБУ має в розпорядженні весь набір монетарних інструментів для виконання взятих зобов'язань і досягнення цілей, поставлених перед центральним банком.
Як повідомлялося, МВФ в кінці липня 2010 року вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (близько 15,6 млрд дол.). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні-2010 МВФ вирішив виділити Україні другий транш кредиту stand by у розмірі SDR1 млрд (близько $1,5 млрд).
Затверджена програма stand by для України загальним обсягом SDR10 млрд є третьою за величиною серед діючих програм допомоги МВФ, поступаючись за розмірами Греції та Румунії.
Програма stand by передбачає виділення Україні щокварталу ще вісім траншів, починаючи з середини березня 2011 року, в разі успішного продовження співпраці. Їх обсяг складає по SDR1 млрд кожен за винятком останнього розміром SDR0,75 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас