Зміна складу НКРЗ може бути пов'язана з купівлею "Укртелекому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміна складу НКРЗ може бути пов'язана з купівлею "Укртелекому"

Казна та Політика
461
Повна зміна складу Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) може бути пов'язана з майбутньою приватизацією "Укртелекому", яка повинна відбутися вже найближчим часом. Таку думку висловила голова Інтернет Асоціації України (ІнАУ) Тетяна Попова.
"Зміна складу комісії може бути пов'язана, в тому числі, і з майбутньою приватизацією "Укртелекому", яка повинна відбутися вже найближчим часом. Цій компанії потрібні рішення регулятора, пов'язані з тарифами на послуги фіксованого зв'язку, також "Укртелекому" цікавий фонд універсальних послуг, спроби створення якого останнім часом не були особливо успішними і з точки зору ринку, сам фонд нікому, крім "Укртелекому", який таким чином зможе компенсувати збитки, не потрібен. Думаю, що це будуть ті питання, які НКРЗ у новому складі буде вирішувати в першу чергу", - зауважила Попова.
Серед новопризначених членів комісії: Людмила Єжова (була членом НКРЗ у 2005 2008 роках), Ігор Сиротенко (директор філії централізованого продажу послуг компанії "Укртелеком"), Олена Уласенко (заступник начальника управління радіотехнологій Державної адміністрації зв'язку) та інші.
Нагадаємо, незалежна оцінка "Укртелекому" була завершена і результати були передані до Фонду державного майна України (ФДМУ). На даний момент фахівці фонду проводять рецензію незалежної оцінки, зробленої ЗАТ "Консалтингова фірма "Острів". Оголошення оцінки має відбутися днями.
Відповідно до ст.20 Закону "Про телекомунікації" до складу НКРЗ входять 8 членів комісії. Членів комісії за поданням Прем'єр-міністра України призначає Президент України. Він же припиняє їх повноваження на даних посадах. Голова та члени НКРЗ призначаються на 5 років і не можуть обіймати посади в комісії більш ніж 10 років сумарно. НКРЗ може діяти як виконавчий орган з моменту призначення повного складу.
Склад комісії, що діє в 2010-2011 році - це Володимир Олійник (голова), Борис Ємельяненко, Володимир Звєрєв, Надія Костриба, Володимир Пащук, Володимир Смоляр, Микола Ткаченко і Микола Хиленко.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас