В Думі закликають Україну не боятися Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Думі закликають Україну не боятися Митного союзу

188
В Росії закликають українську сторону не боятися "фобій" з приводу вступу до Митного союзу.
"Ми хотіли б, щоб наші українські партнери придивилися до Митного союзу для того, щоб розвіяти певні фобії", - заявив співголова українсько-російського форуму, відповідальний секретар комісії Митного союзу і депутат Держдуми Росії Сергій Глазьєв під час 8-го засідання українсько-російського форуму "Партнерство України та Росії в нових реаліях європейської та євразійської інтеграції".
Він заявив, що "від українських партнерів лунає занепокоєння, пов'язане з нав'язуванням прийняття рішень" у рамках Митного союзу, відзначивши, що в 90% випадків в рамках Митного союзу, домовленості досягаються дуже легко. "Зона інтересів, що збігаються, набагато більша, ніж та, де йдуть суперечки", - підкреслив Глазьєв.
Крім того, за його словами, часто звучить думка про утиски національного суверенітету в рамках функціонування митного союзу. Глазьєв підкреслив, що це не так, оскільки кожна країна має право вето в рамках цієї організації.
Що стосується одночасного членства в СОТ та митному союзі, то Глазьєв відзначив, що це членство взаємосумісне. "СОТ вітає митні союзи", - підкреслив він.
Також Глазьєв запевнив українських колег у тому, що якщо Україна вступить до Митного союзу, то це не вплине на її євроінтеграційні прагнення, а навпаки, у певному сенсі навіть допоможе. Він запевнив, що "все це лише фобії, які заважають українській стороні об'єктивно оцінити ситуацію, і вони занадто перебільшені".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас