Кількість звільнених чиновників може перевищити очікувані 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість звільнених чиновників може перевищити очікувані 30%

Казна та Політика
910
Число звільнених у результаті адміністративної реформи чиновників може перевищити очікувані 30%. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.
"Це не той випадок, коли, як в 2005 році, 22 тисячі працівників втратили роботу, бо мали інші погляди і необережно підтримували якусь політичну силу чи політика. Зараз мова йде про принципово інше: як оптимізувати функції. Функціональний поділ є наріжним каменем реформи. Тому навіть висококваліфіковані працівники, якщо їх функція вже не потрібна, змушені перекваліфіковуватися. Яка саме кількість втратить роботу? Індикативна цифра названа в указі президента - 30%. Але, враховуючи аналітичні матеріали наших фахівців, а також експертів з країн Європейського союзу та Північної Америки, вимальовується дещо інша цифра. Не виключено, що внаслідок наведення функціонального порядку кількість скорочень може перевищити 30%", - сказав він.
Міністр підкреслив, що, якщо під словом "чиновник" розуміти всіх державних службовців, то в Україні їх поки що близько 300 тисяч, якщо сюди додати службовців, які працюють в системі Міністерства внутрішніх справ та податкової служби, то це близько 370 тисяч. Якщо врахувати і службовців органів місцевого самоврядування - це ще майже 100 тисяч.
"Загалом у цій справі є над чим попрацювати окремо. У нас сьогодні є декілька десятків тисяч державних службовців, у яких ніколи не було функцій і завдань державної служби", - додав він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас