Точка зору: У євро хороші шанси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: У євро хороші шанси

Валюта
1286
У європейської валюти хороші шанси зміцнитися і розвинутися. Таку думку в інтерв'ю Handelsblatt висловив голова JP Morgan Chase Джеймі Даймон, передає РБК daily.
"Створення єдиної європейської валюти є одним з найбільших досягнень сучасного світу, всього людства. Наші економіки зближуються, і ми живемо в мирі. Відмовлятися від цього не можна. Це розуміють перші особи і в Парижі, і в Берліні... В майбутньому потрібно видозмінити такі речі, як системи соціальних гарантій. Вони повинні стати однаковими по всій Європі. Не можна, щоб в одній країні люди йшли на пенсію в 50, а в іншій - в 60 років. Це і несправедливо, і не може функціонувати", - підкреслив Д . Даймон.
Він також скептично оцінив розвиток світового валютного кошику в найближчій перспективі.
"На частку Америки і Європи припадає відповідно приблизно по одній третині світової економіки. Це факти, які визначають світові валюти. Йдеться тут про два гігантських економічних блоки. Що б не відбувалося в світі, але свою вагу Америка і Європа збережуть ще на довгі роки. Звичайно, інші ростуть більш швидкими темпами, але скоротити відстань до лідерів так швидко не вийде", - зазначив глава JP Morgan Chase.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас