ЄС виділить "бідним регіонам" Криму 5 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділить "бідним регіонам" Криму 5 млн євро

Казна та Політика
356
У найближчі місяці ЄС планує підписати з представниками української влади угоду, що дозволяє вкладати кошти в розвиток соціальної інфраструктури в "найбідніших регіонах" у розмірі 5 млн євро. Про це повідомив на відкритті Агентства регіонального розвитку в Сімферополі голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.
За його даними, протягом двох років у ці регіони планується направити 5 млн євро. "Ми плануємо, що до початку літа ми зможемо підписати з українською стороною угоду про фінансування, яка дозволить нам вкладати кошти в розвиток соціальної інфраструктури в найбідніших регіонах Криму", - сказав Тейшейра.
За його словами, в даний час мобілізована група експертів, яка вже працює в Криму над підготовкою декількох проектів. Зокрема, один із проектів спрямований на розвиток туризму, другий - на просування прямих іноземних інвестицій.
У свою чергу голова Ради міністрів АРК Василь Джарти зазначив, що дана ініціатива ЄС дозволить поліпшити соціально-економічну ситуацію менш розвинених регіонів автономії. В.Джарти зазначив, що в даному випадку коректніше говорити не "найбідніші", а "менш розвинені" території. При цьому він не уточнив, в які регіони півострова планується спрямувати кошти. "Будемо вивчати, де необхідні кошти", - підсумував Джарти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас