Уряд прискорює підвищення "комуналки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд прискорює підвищення "комуналки"

Казна та Політика
4331
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило проект закону, спрямований на скорочення термінів інформування громадськості про зміни розмірів тарифів на житлокомунпослуги.
Якщо сьогодні законодавство зобов'язує виконавця і виробника послуг повідомляти про нові тарифи за 30 днів до набрання ними чинності, то законопроектом пропонується скоротити цей термін до 10 днів.
Крім того, документом пропонується віднести акти органів місцевого самоврядування, якими встановлюються нові тарифи, до таких, на які не поширюється державна регуляторна політика. Іншими словами, у разі прийняття парламентом даного проекту закону, рішення про зміну тарифів не буде підлягати обговоренню населенням на громадських слуханнях.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, згадані вище заходи зумовлені занадто швидким зростанням цін на енергоресурси.
"Процес встановлення органами місцевого самоврядування тарифів на житлово-комунальні послуги вимагає проходження тривалої регуляторної процедури, включаючи дотримання встановлених термінів для оприлюднення проектів рішень, проведення громадських слухань та обговорень. Як наслідок, коли тарифи на послуги набирають чинності, фактична вартість послуг перевищує ту, яка запланована в тарифах", - відзначається в пояснювальній записці.
Як відомо, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив сьогодні, що Україна в переговорах з МВФ відстоює позицію щодо поетапного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас