У Брюсселі вимагають посилити контроль над використанням субсидій у країнах ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Брюсселі вимагають посилити контроль над використанням субсидій у країнах ЄС

Казна та Політика
112
Депутат Європарламенту від Німеччини Йорг Хатцімаркакіс вимагає ввести більш жорстку систему контролю над витрачанням коштів, які Євросоюз виділяє як субсидії найбільш нужденним регіонам. "Нам необхідні підписані міністрами фінансів звіти країн ЄС", - заявив парламентарій у вівторок, 8 лютого, у Брюсселі. Витрачені не за призначенням кошти повинні бути повернені Брюсселю, вважає Хатцімаркакіс.
Повідомлення про нецільове використання коштів, якими Брюссель підтримує нужденні регіони в країнах Євросоюзу, в європейських ЗМІ з'являються нерідко. Так, наприклад, в 2009 році жителі Неаполя змогли відвідати концерт Елтона Джона, на організацію якого пішло 720 тисяч євро з субсидій ЄС.
120 тисяч фунтів стерлінгів (141 тисяча євро) - це вартість майданчика для гольфу, побудованого одним британським клубом мисливців, який отримував допомогу із Брюсселя. А в Угорщині у списку на отримання субсидій Євросоюзу значився фітнес-центр для собак вартістю понад 400 тисяч євро - побудований він, правда, так і не був. Особливо багато недоліків у використанні коштів з Брюсселя, за словами Йорго Хатцімаркакіса, виявлено у Великобританії та Іспанії.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас