Газопровід "Північний потік" закріплять на дні Балтики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газопровід "Північний потік" закріплять на дні Балтики

Енергетика
442
Компанія Nord Stream починає етап закріплення газопроводу на дні Балтики в шведських і датських водах. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії.
Сьогодні судно Far Samson доставило в Балтійське море найбільший у світі підводний плуг PL3. Він буде використовуватися в шведських і датських водах для занурення у траншею газопроводу "Північний потік" на деяких ділянках маршруту. Занурення першої нитки почнеться в першій половині лютого і закінчиться в середині березня 2011 року. PL3 був розроблений і побудований у Великобританії. Підводний апарат може прокласти траншею до глибини 2,5 метра.
Раніше Nord Stream завершив укладання першої лінії газопроводу у Фінській затоці. Роботи виконувалися за допомогою трубоукладального судна Solitaire. За десять місяців роботи три трубоукладальні судна (Solitaire, Castoro Sei і Castoro Dieci) проклали 1000 кілометрів або 83300 труб. Це становить дві з трьох секцій першої лінії.
"Північний потік" - газопровід між Росією і Німеччиною по дну Балтійського моря, угоду про будівництво якого було підписано на початку вересня 2005 року під час візиту російського президента Володимира Путіна до Німеччини. "Південний потік" - російсько-італійсько-французький проект газопроводу, який пройде по дну Чорного моря з Новоросійська в болгарський порт Варну. Далі його дві гілки пройдуть через Балканський півострів до Італії та Австрії, хоча їх точні маршрути поки не затверджені.
Згідно з планами, газопровід повинен вступити в дію до 2015 року. Експерти вважають, що реалізація проекту "Південний потік" буде серйозним ударом для російсько-українських відносин. У листопаді 2010 року посол України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв сказав, що Україна розглядає "Південний потік" виключно як політичний проект.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас