Донецька область приєдналася до Єврорегіону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецька область приєдналася до Єврорегіону

250
Донецька область офіційно приєдналася до Єврорегіону "Донбас", куди вже входять Луганська область і Ростовська область (РФ).
Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк.
За словами губернатора, навесні керівництво області проведе зустрічі з іншими членами Єврорегіону, щоб намітити подальші напрями співпраці.
Як сказав Близнюк, в рамках Єврорегіону будуть розглядатися "проблематика Азовського моря, річки Сіверський Донець, екологічні проблеми та економічні зв'язки".
У жовтні на Міжнародному інвестиційному саміті в Донецьку керівництво області відзвітує перед президентами України і Росії про роботу Єврорегіону "Донбас".
29 жовтня 2010 р. керівники виконавчої і законодавчих органів влади Ростовської та Луганської областей підписали Угоду про створення Єврорегіону "Донбас". У відповідному повідомленні Департаменту інформації і преси МЗС РФ, було зазначено, що це вже четвертий Єврорегіон, сформований по периметру російського кордону, слідом за єврорегіоном "Дніпро" (Брянська, Чернігівська та Гомельська область Білорусі), "Слобожанщина" (Білгородська і Харківська області) , "Ярославна" (Курська та Сумська області).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас