МВФ і ЄС виділяють Румунії п'ятимільярдний кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і ЄС виділяють Румунії п'ятимільярдний кредит

Казна та Політика
155
Румунія отримає від МВФ і ЄС черговий кредит у розмірі 5 мільярдів євро. Як пояснив президент країни Басеску, стабілізаційний кредит може бути наданий протягом двох років на випадок непередбачених обставин.
Міжнародний валютний фонд і Європейська комісія відкриють Румунії нову кредитну лінію. Як повідомляє в понеділок, 7 лютого, агентство Reuters, мова йде про п'ять мільярдів євро. Президент Румунії Траян Басеску пояснив, що Бухарест звернувся з таким проханням як до запобіжного заходу, гроші можуть бути надані протягом двох років у разі виникнення непередбачених обставин.
У травні 2009 року, ще до фінансових криз у Греції та Ірландії, Румунія домовилася з МВФ, Світовим банком та ЄС про кредит на суму 20 мільярдів євро, нагадує агентство AFP. У листопаді 2010 року виділення коштів було призупинено у зв'язку з політичною кризою в країні, однак у січні нинішнього року фінансування відновилося. Президент Басеску заявив, що економіка Румунії вже стабілізувалася, для виходу з кризи вжито всіх необхідних заходів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас