Заворушення в Єгипті підняли ціни на російське зерно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заворушення в Єгипті підняли ціни на російське зерно

Аграрний ринок
307
Політичні хвилювання в Єгипті та інших країнах арабського світу ведуть до зростання цін на зерно. Про це заявив президент Російського зернового союзу Аркадій Злочевський. За його словами, відгомін коливань цін відчувається і на російському ринку навіть незважаючи на дію заборони на експорт.
Злочевський додав, що через складну політичну ситуацію в країні Єгипет був змушений закупити 170 тисяч тонн пшениці з Франції, США та Австралії. Масові закупівлі призвели до підйому цін на світовому ринку до 315 доларів за тонну пшениці 4-го класу.
У результаті в Росії ціна на пшеницю 3-го класу (багатшу на клейковину в порівнянні з 4-м класом) на Північному Кавказі підвищилася на 50 рублів за тонну до 6767 рублів. На Південному Уралі і в Заураллі пшениця стала на 62 рублі дорожче, досягнувши позначки в 8709 рублів за тонну.
Глава зернового союзу, однак, зазначив, що критичної ситуації на світовому зерновому ринку немає, незважаючи на посуху в Китаї, повінь в Австралії і не дуже хороший стан озимих в США. "Попит буде задоволений", - уклав він.
Нагадаємо, через історичну засуху, яка вразила Росію влітку 2010 року, обсяги врожаю зернових в країні впали майже на чверть. Уряд, побоюючись дефіциту, вирішив ввести мораторій на експорт зібраного зерна. Значна частина російського експорту мала бути спрямована саме в Єгипет, який вважається одним з ключових імпортерів вітчизняної пшениці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас