США бракує грошей на армію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США бракує грошей на армію

Казна та Політика
634
Американська армія потрапила в складну ситуацію через те, що Конгрес США досі не затвердив повністю бюджет на новий фінансовий рік.
Зараз фінансування низки установ і відомств, а також федеральних програм здійснюється на рівнях минулого року або в менших обсягах. У результаті багато нових програм Пентагону не можуть бути здійснені, більше того, не вистачає коштів на поточне утримання армії. У збройних силах панує атмосфера розгубленості.
На думку генерал-лейтенанта Едгара Стентона, найбільш реалістичним варіантом розвитку подій є прийняття іншої короткостроковій резолюції, що супроводжується асигнуваннями на оборону. Однак це буде означати скорочення фінансування.
Під потенційною загрозою - рахунки на утримання армії, відновлення і модернізацію.
Приміром, як стверджує Стентон, в 2010 армія отримала понад 1 млрд доларів на купівлю армійських всюдиходів. Справа в тому, що в 2011-му армія взагалі хотіла припинити закупівлю всюдиходів і перенаправити фінансування на відновлення швидкохідного флоту.
При обмеженні чинної резолюції армія також не зможе придбати чотири нові вертольоти CH-47 Chinook для 13-ї бойової авіаційної бригади. Також в 2011 році планувалося почати повномасштабну реалізацію програми під назвою The Army's AH-64 Apache Longbow Block III - це основна програма з модернізації повітряних сил. Однак чинна резолюція припускає фінансування цієї програми всього лише на рівні 219 млн доларів і купівлю восьми вертольотів.
Як стверджує міністр оборони США Роберт Гейтс, продовження роботи відповідно до чинної резолюції є "найгіршим з усіх можливих скорочень".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас