Україна візьме участь у розробці стандартів для розгляду спорів між інвесторами та державами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна візьме участь у розробці стандартів для розгляду спорів між інвесторами та державами

176
Україну запросили взяти участь у розробці стандартів прозорості, які будуть застосовуватися при розгляді в арбітражних судах спорів між інвесторами та державами. Розробку відповідних стандартів ініціює Комісія ООН по праву міжнародної торгівлі (ЮНСИТРАЛ). Про це ІМК повідомили в прес-службі Мін'юсту.
За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, 7-13 лютого на запрошення секретаріату ЮНСІТРАЛ делегація України у складі представників Мін'юсту, Мінекономіки і МЗС візьме участь у роботі 54-ї сесії Робочої групи II (арбітраж і примирної процедури) Комісії ООН по праву міжнародної торгівлі.
Під час сесії, яка пройде в м. Нью-Йорк (США), відбудеться обговорення можливих форм, сфери застосування та змісту правових стандартів прозорості арбітражних процесів щодо спорів між інвесторами та державами на основі міжнародних договорів.
Під час сесії планується обговорити проблемні питання, що виникають у процесі арбітражного розгляду спорів між інвесторами та державами. Зокрема, будуть обговорені застереження, що застосовуються щодо публічного розгляду окремих видів спорів.
Лавринович зазначив, що перед українською делегацією поставлено завдання вивчити правовий та міжнародний досвід щодо дотримання принципу прозорості при вирішенні спорів між інвесторами і державою.
За підсумками засідання Робочої групи спецкомісії ООН Міністерством юстиції України будуть вироблені рекомендації щодо подальшого розвитку вітчизняного законодавства у зазначеній сфері. Міжнародний досвід буде також використаний для підвищення професійного рівня вітчизняних фахівців у сфері арбітражу.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас