Чорний шоколад виявився кориснішим від фруктових соків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорний шоколад виявився кориснішим від фруктових соків

123
Група вчених з дослідницького центру компанії Hershey США дійшла до висновку, що чорний шоколад і какао-порошок перевершують за вмістом корисних для організму антиоксидантів багато фруктових соків, пише видання Daily Mail.
Під час дослідження вчені вивчили вміст кількох речовин-антиоксидантів, що перешкоджають руйнівним окислювальним процесам у клітинах організму, у гранатовому соку, соку журавлини, голубики, і ягоди південноамериканської пальми асаї, а також в какао-порошку, отриманому з насіння дерева какао, і в чорному шоколаді.
Зокрема, учені аналізували вміст флаваноїдів, поліфенолів, вимірювали загальну активність антиоксидантів. У результаті експерименту дослідники дійшли до висновку, що найбільша концентрація антиоксидантів була в какао-порошку. Доза цих речовин у чорному шоколаді також виявилася вищою, ніж у тестованих фруктових соках.
Однак у гарячому шоколаді, при виготовленні якого шоколад проходить процедуру олужнення, антиоксидантів виявилося мало.
Попередні дослідження свідчили, що вживання помірних доз чорного шоколаду - близько 6,7 грама на день - на третину скорочує ризик хвороб серця. Але через високий вміст цукру в шоколадних продуктах дієтологи рекомендують вживати його у складі збалансованої дієти, що включає овочі, нешліфований рис і фрукти.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас