126
Чорний шоколад виявився кориснішим від фруктових соків
Група вчених з дослідницького центру компанії Hershey США дійшла до висновку, що чорний шоколад і какао-порошок перевершують за вмістом корисних для організму антиоксидантів багато фруктових соків, пише видання Daily Mail.
Під час дослідження вчені вивчили вміст кількох речовин-антиоксидантів, що перешкоджають руйнівним окислювальним процесам у клітинах організму, у гранатовому соку, соку журавлини, голубики, і ягоди південноамериканської пальми асаї, а також в какао-порошку, отриманому з насіння дерева какао, і в чорному шоколаді.
Зокрема, учені аналізували вміст флаваноїдів, поліфенолів, вимірювали загальну активність антиоксидантів. У результаті експерименту дослідники дійшли до висновку, що найбільша концентрація антиоксидантів була в какао-порошку. Доза цих речовин у чорному шоколаді також виявилася вищою, ніж у тестованих фруктових соках.
Однак у гарячому шоколаді, при виготовленні якого шоколад проходить процедуру олужнення, антиоксидантів виявилося мало.
Попередні дослідження свідчили, що вживання помірних доз чорного шоколаду - близько 6,7 грама на день - на третину скорочує ризик хвороб серця. Але через високий вміст цукру в шоколадних продуктах дієтологи рекомендують вживати його у складі збалансованої дієти, що включає овочі, нешліфований рис і фрукти.
За матеріалами: Подробности
Поділитися новиною
Також за темою
Імпорт свинини в Україну злетів у 13 разів
Тепер машини BMW не можна буде ремонтувати самостійно
Китайська BYD наближається до мільйона експортованих електромобілів у 2025 році
MacBook Pro чекає найбільше оновлення за останні п’ять років
Citigroup прогнозує зростання біткоїна до 143 000 доларів за рік
Антимонопольний регулятор Італії оштрафував Ryanair на понад €255 млн
