Джуліан Ассандж прибув до суду Лондона на перший день слухання про екстрадицію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джуліан Ассандж прибув до суду Лондона на перший день слухання про екстрадицію

322
У понеділок, 7 лютого, засновник WikiLeaks Джуліан Ассандж (Julian Assange) у супроводі кількох адвокатів прибув до кримінального суду присяжних у Вуліджі у південно-східній частині Лондона, передає The Daily Telegraph.
Cлухання про його екстрадицію до Швеції у зв'язку з обвинуваченням у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні двох жінок триватимуть два дні.
На вході Ассандж привітно помахав присутнім біля будівлі суду прихильникам, одягненим в помаранчеві роби в'язнів Гуантамо. Підтримати обвинуваченого прийшли колишній член парламенту і кабінету міністрів Великобританії Тоні Бенн (Tony Benn), перша дружина Міка Джаггера і консул Ради Європи Біанка Джаггер (Bianca Jagger), а також відома британська правозахисниця та голова благодійного фонду Джеміні Хан (Jemima Khan). У суду зібралися більше сотні репортерів.
Шведська прокуратура підтвердила намір судити австралійця за сексуальні злочини. Раніше старший прокурор Маріанн Ню (Marianne Ny) згадувала тільки необхідність допиту.
Адвокати Ассанджа опублікували сценарій захисту ще до слухання. Захист стверджує, що ордер на арешт був неправомірним, оскільки був виданий до пред'явлення офіційних звинувачень і не застосовується для залучення на допит. Проте, останній аргумент відпадає у зв'язку зі зміною сценарію звинувачення. Захист Ассанджа також буде наполягати на ризику подальшої видачі американській владі, ув'язнення в Гуантамо і навіть смертної кари на підставі загроз, пред'явлених раніше лідерами республіканців Майком Хакабі (Mike Huckabee) і Сарою Пейлін (Sarah Palin).
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас