ЄЦБ підвищить ставку, якщо темпи інфляції не знизяться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ підвищить ставку, якщо темпи інфляції не знизяться

Казна та Політика
299
Європейський Центробанк буде змушений підвищити ставки, якщо зростання споживчих цін не сповільниться до кінця 2011 року. Таку заяву зробив член керуючої ради банку Хосе Мануель Гонсалес-Парамо.
"У ЄЦБ впевнені, що прискорення інфляції, яке спостерігається, - тимчасове, пов'язане з цінами на деякі види сировини. Ми сподіваємося, що її темпи почнуть знижуватися до кінця року, - сказав топ-менеджер в інтерв'ю газеті ABC. - Але якщо цього не трапиться, ми будемо змушені підвищити ставки. Ми не можемо дозволити втратити контроль над інфляцією. Втрата впевненості в тому, що інфляція зафіксована, викличе серйозні негативні наслідки".
На минулому тижні ЄЦБ залишив ключову ставку на рекордно низькому рівні - 1% річних - і розвіяв чутки про швидке підвищення показника. Регулятор додав, що більш висока, ніж прогнозувалася інфляція в грудні не вплинула на його оцінку середньострокових цінових ризиків.
На думку Гонсалеса-Парамо, стагфляція єврозоні не загрожує, але вказав, що Іспанія - це "окремий випадок", оскільки королівству необхідно оговтатися від спаду на ринку нерухомості після десятирічного буму. "Іспанія шукає нову модель. Їй варто змінити потоки своїх ресурсів, провести структурні реформи", - вважає він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас