Американська торгова палата відзначає монополізацію українського зернового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська торгова палата відзначає монополізацію українського зернового ринку

Аграрний ринок
511
Американська торгова палата відзначає монополізацію українського зернового ринку.
Про це йдеться в повідомленні палати.
"Була відзначена проблема відсутності конкуренції внаслідок тенденції монополізації ринку, яка в кінцевому підсумку негативно вплине на економіку країни", - сказано у ньому за результатами зустрічі директора з питань Росії і Євразії Бетсі Хефнер з найбільшими експортерами зерна-членами торгової палати.
Учасники зустрічі відзначили, що в даний час сільськогосподарський ринок України схильний до підвищеного втручання держави, що негативно впливає на наповнення бюджету.
Наслідком ситуації, що склалася, на думку палати, є зниження інвестицій в сектор у зв'язку з частими випадками витіснення існуючих інвесторів із зернового ринку.
Крім того, палата стурбована розподілом квот на експорт зерна та їх впливом на наповнення державного бюджету, спрямувавши 10 січня у зв'язку з цим офіційний лист до прем'єр-міністра Миколи Азарова.
Крім того, палата нагадує про те, що зернотрейдерам не повертається ПДВ, незважаючи на обіцянки уряду ліквідувати її.
Як повідомляло агентство, у серпні 2010 року Американська торгова палата висловила стурбованість наміром Кабінету Міністрів квотувати експорт зерна.
Україна зобов'язалася перед Європейським банком реконструкції та розвитку проводити прогнозовану політику в зерновому секторі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас