Аеросвіту відмовили в європейських маршрутах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеросвіту відмовили в європейських маршрутах

1523
Компанії "Аеросвіт" відмовили в отриманні призначень на польоти з Києва в 15 міст Європи "Остання Ліцензійна комісія відбулася 20 січня, на ній вкотре без мотивованих причин "Аеросвіту" було відмовлено в призначеннях", - повідомив помічник генерального директора авіакомпанії зі зв'язків з громадськістю Сергій Куций.
За його словами, попередню відмову авіаперевізник отримав у вересні і серпні 2010 року. "Аеросвіт" хотів отримати право на польоти з Києва в Амстердам, Барселону, Відень, Женеву, Лісабон, Мадрид, Мілан, Мюнхен, Рим, Париж, Франкфурт, Цюріх та інші міста.
За даними напрямками з української сторони літає тільки авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", яка має ексклюзив на ці маршрути. Він має на увазі, що з боку України право на польоти в перераховані вище міста має тільки МАУ.
Однак, як зазначив представник "Аеросвіту", офіційно відмова не мотивується монопольним правом "МАУ" на експлуатацію цих маршрутів від України.
Як раніше повідомляли в Державній авіаційній адміністрації (ДАА) України, ексклюзив на маршрути, наданий "МАУ" ще в 1992 році, закінчується в липні 2011 року. Поки що не вирішено, що буде з цими напрямками далі. Рішення буде ухвалювати глава ДАА у 2011 році, однак поки що про продовження права на ексклюзивне виконання рейсів не йдеться, відзначили в ДАА.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас