Мінфін США знову не став називати Китай валютним маніпулятором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США знову не став називати Китай валютним маніпулятором

Казна та Політика
229
Американський Мінфін у черговій доповіді до Конгресу знову не став прямо звинувачувати Китай у маніпулюванні валютним курсом, але підтвердив намір чинити тиск на Пекін на користь ревальвації юаня.
Мінфін кожні півроку надає в Конгрес звіт з питань валютної політики, в якому дається оцінка того, чи не використовують окремі країни курсову політику для отримання штучних переваг у сфері зовнішньої торгівлі.
В колишніх звітах до Конгресу американський Мінфін, всупереч тиску деяких парламентарів, також жодного разу не характеризував Китай в якості "маніпулятора".
З 2005 року Китай проводив політику повільної і контрольованою ревальвації юаня, з початком кризи цей рух був фактично заморожений. У червні минулого року Пекін знову ввів елементи гнучкого курсоутворення, але в межах вузького коридору.
На думку Мінфіну США, нинішні темпи ревальвації китайської валюти як і раніше, є недостатніми і Пекіну необхідно досягти більшого прогресу.
З червня минулого року курс юаня виріс до долара на 3,7%, говориться в доповіді Мінфіну.
Американська адміністрація останнім часом посилила тиск на Пекін з питання валютного курсу, вважаючи недооціненість юаня одним з джерел виникнення дисбалансів у світовій економіці. Пекін зі свого боку відкидає звинувачення в маніпулюванні курсом національної валюти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас