Євро "став жертвою" ослаблення долара і юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро "став жертвою" ослаблення долара і юаня

Валюта
1845
Стабільність і рівновага в міжнародній валютній системі повинні бути відновлені, тому що наразі євро зазнає негативних наслідків ослаблення курсів долара США та китайського юаню, заявила міністр фінансів Франції Крістін Лагард в інтерв'ю телеканалу France 5.
"Ми повинні реформувати міжнародну валютну систему таким чином, щоб євро перестав бути жертвою, що постраждала від навмисного заниження курсів двох валют", - стверджує Лагард.
Франція, яка цього року головує в "групі двадцяти", готує досить амбітні пропозиції щодо реформи фінансової та валютної системи, пише The Wall Street Journal. Вже не перший рік французькі політики повторюють про те, що світова економіка дуже залежна від долара. Це призводить до накопичення величезних доларових резервів такими країнами, як Китай, що, в свою чергу, підвищує волатильність на валютних ринках і згубно позначається на економіці в цілому.
Лагард також закликала країни єврозони до посилення взаємопроникнення економіки. "Недостатньо мати одну валюту, необхідна узгоджена, послідовна політика, яка дозволить нам збільшити конкурентоспроможність Європи", - сказала вона.
Міністр фінансів також підтвердила прогноз зростання ВВП Франції на поточний рік на рівні 2% за оцінках підйому в 2010 році в 1,5%. За її словами, Франція успішно вийшла з найважчої стадії кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас