Тайський курорт може піти під воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тайський курорт може піти під воду

839
Паттайя може піти під воду через п'ять років. Один з найпопулярніших серед туристів курортів Таїланду розмивають морські течії і губить масова забудова. Щорічно пляжі Паттайя втрачають по два метри своєї території.
За словами вченого з Університету імені Чулалонгкорна в Бангкоку Танавата Джарупонгсакула, "в деяких районах пляжі вже зникли. Те ж саме може статися з іншими". У 1952 році ширина берегової смуги Паттайї перевищувала 35 метрів. Минулого року вона становила від трьох до п'яти метрів.
До 1970-х рр. минулого століття Паттайя являла собою маленьке сонне містечко. Однак під час війни у В'єтнамі сюди на відпочинок стали з'їжджатися військові з США. За останні 15 років місто розрослося. Всюди почали з'являтися готелі, кондомініуми, поля для гольфу, конференц-центри, ресторани та заклади швидкого харчування, а також танцювальні бари і дискотеки.
Танават Джарупонгсакул стверджує, що берегову лінію можна розширити до 40 метрів за допомогою 220 тисяч кубічних метрів піску. Щоб уникнути подальшої ерозії пляжів кожні 15 років буде потрібно 150 тисяч кубометрів піску.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас