Жителям Ялти дали тиждень на погашення боргів перед тепловиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителям Ялти дали тиждень на погашення боргів перед тепловиками

Енергетика
864
Ялтинці заборгували комунальним службам міста 110 мільйонів наших гривень. Всього - 28 млн грн - населення заборгувало тепловим організаціям Ялти, а саме: Ялтинській філії акціонерного підприємства "Кримтеплокомуненерго", КП "Тепломережа", КП "Ялтакурорттеплоенерго". Як розповів заступник Ялтинського міського голови з питань Юрій Кириченко, тому тепловики не можуть вчасно розрахуватися з ДК "Газ України" за спожитий природний газ. Про це повідомили в прес-службі міськради.
За повідомленням, служба безпеки ДК "Газ України" попередила ялтинську владу про те, що, в разі непогашення боргу в найкоротші терміни, газопостачання буде відключено. "Ми знайшли можливість виділити 600 тисяч гривень нашим тепловикам на погашення боргу, але ця сума занадто мала, в порівнянні із загальним боргом перед "Газ України", - повідомив Кириченко. За його словами, якщо населення в найкоротші терміни не почне погашати борги за опалення, влада вдасться до непопулярних заходів.
Зокрема, заступник міського голови заявив, що дає 10 днів ялтинцям, починаючи з 4 лютого, на погашення боргів. Якщо заклик не буде почутий, від тепла відключать будинки, які мають низький рівень оплати за дану послугу. На жаль, зазначив чиновник, разом зі злісними неплатниками будинку постраждають і дисципліновані.
"Вони є заручниками цієї ситуації, але відключити тільки одну квартиру не представляється можливим - у нас "стоячна" система розводки теплових труб", - зазначив Ю. Кириченко. За його словами, ДК "Газ України" не залишила вибору: або вони нас відключать від газу, або ми відключимо опалення боржникам. Ялтинська влада не може піти на те, щоб "заморозити" все місто, краще ми будемо "морозити" боржників. Тим більше, що досвід минулих років доводить ефективність цього заходу, підсумував чиновник.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас