За несплату ЖКГ не виселятимуть з квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За несплату ЖКГ не виселятимуть з квартир

Казна та Політика
1597
Після ухвали Житлового кодексу виселення громадян за борги не стане системним. Про це сьогодні заявив заступник міністра регіонального розвитку Юрій Хіврич, відповідаючи на запитання депутатів.
На питання, чи не стануть положення нового Житлового кодексу, що дозволяють виселяти громадян за несплату комунальних послуг, зашморгом на шиї громадян, яким держава затримує зарплату, або для тих, хто залишився без роботи, Хіврич відповів:
"Я хочу сказати, що і сьогодні законодавча база дозволяє через борг виселяти людей, але це сьогодні не відбувається масово, це тільки дозволяється. Хочу сказати, що виселення сьогодні є вкрай рідкісним, і я не думаю, що це буде системним".
Хіврич послався на відповідне положення законодавства країн Балтії і підкреслив, що там ця норма діє скоріше як моральний фактор.
"За нашою інформацією, за статистикою, там за три роки нікого не виселили. Але людина знає, що якщо вона не буде виконувати закон, якщо вона не буде утримувати своє житло і не буде за це житло розраховуватися, вона може бути виселена. Я думаю, що ця норма не є сьогодні в цьому питанні критичною", - сказав заступник міністра.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас