Світовий банк в 2012 р. може виділити Україні 400 млн дол. на реалізацію програм щодо води й тепла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк в 2012 р. може виділити Україні 400 млн дол. на реалізацію програм щодо води й тепла

Казна та Політика
226
Світовий банк (СБ) може виділити Україні наступного року по $200 млн на розвиток програм водозабезпечення і теплозабезпечення, повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хиврич.
"У нас буквально тиждень тому відбулася зустріч з представниками Світового банку і вони дали обіцянку продовжити цю співпрацю і обіцяють нам наступного року ще $200 млн на воду і $200 млн на тепло", - сказав Хиврич під час виступу перед народними депутатами в парламенті в рамках "години питань до уряду" у Києві в п'ятницю.
Заступник міністра також повідомив, що держава сьогодні при реформуванні житлово-комунального господарства розраховує не тільки на кошти, закладені в тарифи на житлокомунпослуги, а й на залучені кредити, гранди міжнародних фінустанов, компаній, а також працює над залученням нових кредитних коштів у галузь.
"Ми сподіваємося не лише на ті кошти, які закладені в тарифи або виділені державою. Ми активно працюємо зараз з міжнародними організаціями для впровадження кредитів. У нас сьогодні освоюються кошти кредиту Світового банку на водопостачання в 15 містах у розмірі 140 млн грн. Ці кошти будуть в основному направлені на заміну великого устаткування, насосного обладнання. Відсоток цього кредиту з 15 жовтня 0,6% річних - це дуже вигідний кредит", - сказав Хиврич.
Крім того, за його словами, за рахунок наданого шведською організацією гранду, в 22 містах України проводиться енергоаудит водопостачальних підприємств, що дозволить у майбутньому залучити кредити.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас