Влада Єгипту запропонувала опозиції почати переговори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Єгипту запропонувала опозиції почати переговори

Казна та Політика
356
Через дев'ять днів після початку заворушень в країні віце-президент Омар Сулейман зробив спробу розрядити ситуацію шляхом переговорів з опозицією.
У той же час він категорично відкинув можливість відходу у відставку президента Хосні Мубарака до закінчення терміну його повноважень у вересні, повідомляє в четвер, 3 лютого, агентство AFP. "Вимоги про відставку глави держави рівносильні заклику до хаосу. Держава не може залишитися без керівництва", - заявив Сулейман в ефірі державного телебачення. Сам президент Мубарак в інтерв'ю американській телекомпанії ABC в середу ввечері також заявив, що міг би піти у відставку прямо зараз, проте побоюється, що це викличе хаос у країні.
Вперше влада погодилася на встановлення контактів з представниками забороненого ісламістського руху "Мусульманське братство", відзначає агентство dpa. "Ми зв'язалися з ними, ми запросили їх, але вони поки вагаються і не наважуються вступити в діалог", - сказав Сулейман. За його словами, цей діалог відповідає інтересам усіх сторін, було би помилкою відмовитися від такої можливості. Віце-президент також повідомив, що контакти встановлені з представниками навіть дрібних опозиційних угруповань.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас