Королевська: Чиновники повинні відповісти за "пенсійну провокацію" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Чиновники повинні відповісти за "пенсійну провокацію"

Казна та Політика
306
За "пенсійну провокацію" чиновники повинні понести відповідальність. Про це заявила глава Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська на брифінгу у Верховній Раді України.
Як передає кореспондент УНІАН, на думку Королевської, в 2010 році Україна так і не наблизилася до реальних реформ. "Саме поняття "реформ" було дискредитоване владою. Яскравий приклад - так звана пенсійна реформа. Її обговорення почали з підвищення пенсійного віку для жінок, збільшення мінімального страхового стажу, скасування пільг з дострокового виходу на пенсію військовослужбовців і т.д. Всі ці "страшилки" створили додаткову напругу в суспільстві, серйозно ускладнили психологічний клімат в країні, призвели до того, що тисячі людей у страху кинулися оформляти собі пенсії, часом розлучаючись з улюбленою роботою. При цьому корумповані чиновники на пенсію не йдуть...", - сказала вона.
Народний депутат нагадала, що розробники пенсійної реформи спочатку внесли законопроект до Верховної Ради, потім імітували всенародне обговорення, а тепер заявили про бажання відкликати документ з парламенту. "Пропонуючи на розгляд народних депутатів чергові "реформи", чиновники демонструють разючу спритність, підміняючи поняття і ховаючи за красивою обкладинкою антисоціальні норми. Так було з Податковим кодексом, тепер це роблять з пенсійною реформою. Влада повинна змінити свої підходи до обговорення реформ, припинити займатися грою в наперстки. Кожен свій крок, кожну норму закону чиновники повинні погоджувати з суспільством. Реформи повинні стати справді народними, а що стосується "пенсійної провокації", чиновники повинні понести за неї персональну відповідальність", - заявила Королевська.
Глава комітету Верховної Ради вважає, що за допомогою маніпуляцій уряд проводить політику тотального підпорядкування суспільства. "Спочатку на коліна поставили підприємців і середній клас. За ними, за допомогою пенсійної "псевдореформи" - осіб передпенсійного віку, тепер взялися за студентів і викладачів. Наше завдання - поставити заслін цій "шулерській політиці", і змусити чиновників нести відповідальність за дії, які провокують безробіття та тотальні злидні", - заявила Королевська.
Як повідомляв УНІАН, віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що не виключає, що проект закону щодо проведення в Україні пенсійної реформи може бути відкликаний з Верховної Ради для внесення змін до нього.
За його словами, 1 лютого в Києві уряд розпочав другий етап обговорення пенсійної реформи з проведення навчального семінару для представників регіональних засобів масової інформації.
Тігіпко зазначив, що в рамках першого етапу громадського обговорення, яке почалося 21 грудня 2010 року, в усіх областях України відбулися регіональні наради з питань інформування суспільства щодо ключових аспектів реформи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас