Литвицький спростував звинувачення в емісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький спростував звинувачення в емісії

Казна та Політика
319
Національний банк України (НБУ) не проводить незабезпечені емісії. Про це заявив журналістам керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький.
"Грошова маса зросла на 0,6%. Це що - провокатор інфляції? Ні. Подивіться, за рахунок чого зріс цей показник - на депозити пішов", - відзначив Литвицький.
Він розповів, що за січень депозити фізичних осіб у національній валюті зросли на 1,9%, в іноземній валюті - на 1,9%. Депозити юридичних осіб - зросли на 3%. Тому, за його словами, приріст грошової пропозиції цього року не провокує інфляцію, а стримує її.
Литвицький нагадав, що емісія - це випуск в обіг грошових коштів і не має нічого спільного з "включенням друкарського верстата".
"Незабезпеченої емісії не може бути у Нацбанку, тому що це заборонено законом. Якщо ми якісь надруковані гроші випускаємо в обіг, то вони забезпечені або купівлею валюти або цінними паперами уряду, за якими стоїть вся країна", - заявив керівник групи радників голови НБУ.
Нагадаємо, раніше лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляла, що в Україні в 2010 р. емісію гривні проведено на суму 99 млрд 671 млн грн.
Тимошенко відзначила, що про це стало відомо після проведення опозиційним урядом відповідного дослідження. За її словами, ці дослідження свідчать про те, що майже половина надходжень у бюджет за 2010 р. - це емісійні кошти. Вона додала, що надходження в бюджет становлять 230 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас