Іспанія розмістила держоблігації на 3,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія розмістила держоблігації на 3,5 млрд євро

Казна та Політика
286
Іспанія в четвер розмістила держоблігації з різними термінами погашення, дохідність паперів зменшилася в порівнянні з попереднім аукціоном, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на заяву Центробанку країни.
Влада розмістила трирічні держоблігації на суму 1,89 млрд євро. Середня прибутковість розміщених паперів склала 3,25% проти 3,72% в ході останнього подібного аукціону, проведеного в грудні. Це може говорити про ослаблення стурбованості інвесторів відносно здатності країни управляти своїм держборгом.
Також були розміщені п'ятирічні боргові папери на суму 1,61 млрд євро за ставкою в 4,04% проти показника в 4,54%, зафіксованого на аукціоні в січні. Попит на обидва види держоблігацій перевищив пропозицію в середньому вдвічі.
ЦЕ розміщення боргових паперів відбулося вперше після того, як цього тижня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий рейтинг державних облігацій Іспанії на рівні "AA" і короткостроковий рейтинг на позначці "A-1+" з "негативним" прогнозом. Агентство відзначило, що рейтинги країни будуть залишатися під тиском через високий рівень заборгованості приватного сектора, загроз для конкурентоспроможності економіки Іспанії, складної ситуації на ринку праці та слабкої зовнішньої фінансової позиції.
Бюджет Іспанії на 2011 рік передбачає зростання економіки країни на 1,3% і збільшення надходжень у казну на 5,4%. При цьому держборг збільшиться до 68,7% ВВП з 62,85% у 2010 році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас