ЄС дасть 87 млн євро на розбудову громадянського суспільства в Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС дасть 87 млн євро на розбудову громадянського суспільства в Білорусі

Казна та Політика
216
Країни ЄС на міжнародній конференції "Солідарність з Білоруссю" сьогодні у Варшаві вирішили виділити 87 млн. євро на розбудову громадянського суспільства в Білорусі.
Одночасно фінансування білоруських опозиціонерів зросте в 4 рази - до 15,6 млн. євро.
Конференція "Солідарність з Білоруссю" була організована у відповідь на хвилю репресій стосовно білоруських опозиціонерів після президентських виборів 19 грудня, на яких Олександр Лукашенко був переобраний 80% голосів виборців.
На думку міжнародних спостерігачів, на виборах відзначені масові фальсифікації. У Варшаві сьогодні зібралися більше двохсот представників з двадцяти семи країн Євросоюзу, а також країн, що не входять в ЄС - США, Канади, України, Вірменії, Азербайджану, Грузії та Молдови, передає ІА InterRight.
"Я сподіваюся, що білоруська влада помітить, що Європа не залишається осторонь", - сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.
На розбудову громадянського суспільства в Білорусі різні некомерційні товариства найближчим часом отримають від Євросоюзу 87 млн. євро. А фінансування білоруської опозиції в період з 2011 по 2013 рік зросте в 4 рази до 15,6 млн. євро, пообіцяв комісар з європейської політики сусідства Штефан Філе.
"Ми закликаємо звільнити всіх тих, хто був заарештований, з них повинні бути зняті всі звинувачення", - заявив комісар Євросоюзу з європейської політики добросусідства Штефан Філе, кажучи про сім кандидатів у президенти Білорусі, які були заарештовані в ніч виборів.
Нагадаємо, 31 січня Євросоюз заборонив Олександру Лукашенку і 150 білоруським чиновникам в'їзд на свою територію через неправомірні дії, що сталися після виборів. Цьому рішенню передувала жорстка резолюція Європарламенту від 20 січня, в якій він закликав ввести санкції проти влади Білорусі, включаючи заборону в'їзду до Європи Лукашенку і його оточенню.
Вашингтон також розширив список членів білоруських чиновників, яким заборонено в'їзд до США.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас