Опозиційні партії Єгипту вступлять у переговори з владою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиційні партії Єгипту вступлять у переговори з владою

Казна та Політика
365
Понад 10 опозиційних партій Єгипту ухвалила рішення відгукнутися на заклик влади і вступити з нею в діалог. Лідери найстарішої в країні ліберальної партії "Новий Вафд", лівої національно-прогресивної партії "Ат-Тагамму", партії насеристів, "Аль-Гад", "Аль-Гумхурія", а також соціалісти, "зелені" та інші молодіжні об'єднання виступили зі спільною заявою, в якій підтримали пропозицію Хосні Мубарака почати переговори про швидке проведення реформ в країні.
"В умовах, коли Єгипет наражається на небезпеку, ми вирішили заявити про те, що приймаємо цей діалог, дбаючи про безпеку і стабільність нашої батьківщини і її громадян. Це рішення прийнято після того, як Президент Мубарак пообіцяв не брати участі в майбутніх виборах і частково відгукнувся на сподівання людей. Ми також висловлюємо нашу солідарність з єгипетським народом у всіх його законних вимогах", - йдеться в заяві політсил.
Як умову продовження діалогу опозиціонери вимагають повністю розпустити парламент після того, як він завершить роботу над конституційними поправками, негайно розпочати розслідування фактів корупції, а також проти тих, хто поставив під загрозу життя людей під час народного повстання. Почати негайний діалог з опозицією Мубарак доручив своєму новому віце-президенту Омару Сулейману.
Що стосується самопроголошеного лідера опозиції Мухаммеда аль-Барадеї, який виступає від імені нікому не відомого Національного об'єднання за зміни, що діє в коаліції з "Братами-мусульманами", то вони, як і раніше, закликають до антиурядових демонстрацій і відставки Мубарака.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас