ЄС дасть 1,7 млн євро для допомоги жертвам репресій у Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС дасть 1,7 млн євро для допомоги жертвам репресій у Білорусі

Казна та Політика
96
Європейська комісія планує виділити 1,7 млн євро для надання допомоги жертвам репресій у Білорусі. Про це заявив сьогодні комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефан Фюле, виступаючи на конференції донорів для Білорусі у Варшаві, пише УНІАН.
"Нашим першим кроком була напрацювання заходів з надання термінової допомоги жертвам репресій та посилення допомоги цивільному суспільству. Наш індикативний бюджет на цю діяльність, фінансовану через Інструмент для стабільності, - 1,7 млн євро", - сказав комісар.
За його словами, гроші будуть витрачені на підтримку родичів затриманих з політичних причин, а також на підтримку громадянського суспільства, включаючи студентів і незалежні медіа.
Виділені гроші будуть використовуватися на юридичну та соціальну допомогу, а також на консультації.
Нагадаємо, 31 січня Рада міністрів закордонних справ ЄС ухвалила рішення заборонити в'їзд до Євросоюзу 158 посадовим особам Білорусі, включаючи президента Олександра Лукашенка. ЄС вважає їх причетними до порушення фундаментальних прав в Білорусі, переслідуванню опозиціонерів і активістів громадянського суспільства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас