Тарасюк попереджає, що Україна наближається до червоної картки від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарасюк попереджає, що Україна наближається до червоної картки від ЄС

Казна та Політика
684
Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, лідер НРУ Борис Тарасюк вважає, що політичні репресії проти представників опозиції, зокрема, заборона Юлії Тимошенко відвідати Брюссель, можуть поставити під сумнів підписання Угоди про асоціацію, угоди про надання безвізового режиму для громадян України, і в цілому призвести до згортання відносин України та ЄС.
Як повідомили УНІАН у прес-службі НРУ, про це він заявив сьогодні на брифінгу у Верховній Раді.
"Маючи цілий ряд зустрічей в Брюсселі, я відчув ті настрої, які панують сьогодні в структурах Європейського Союзу до того, що відбувається в Україні. У ЄС висловлюють стурбованість з приводу політичних репресій, які розгорнулися по відношенню до представників опозиції, в тому числі до колишнього прем'єр-міністру Тимошенко, а також цілого ряду членів її уряду і високопоставлених посадових осіб", - зазначив Тарасюк.
За його словами, сьогодні в Євросоюзі не виникає сумніву, що політично мотивовані розслідування приховують під собою політичні репресії з боку нинішньої влади. "Відмова Тимошенко в поїздці в Брюссель також знайшла досить гостру оцінку з боку відомих політиків ЄС. Поряд з фактом надання політичного притулку Данилишину все це створює досить непривабливу картину, як виглядає сьогоднішня Україна", - сказав голова НРУ.
"Україна поки не отримала червону картку, як це сталося з Білоруссю. Але те, що вже не одна жовта картка показана Україні, є ознакою стурбованості, яка існує в структурах ЄС. Якщо українська влада адекватно не поставиться до цих жовтих карток, то це може призвести і до згортання двосторонніх взаємин між Україною і ЄС, і поставити під питання підписання і набрання чинності Угоди про асоціацію, і поставити під питання надання безвізового режиму для громадян України", - зазначив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас