S&P знизило рейтинги банків Єгипту слідом за зниженням рейтингу країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги банків Єгипту слідом за зниженням рейтингу країни

Казна та Політика
214
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгострокові рейтинги єгипетських банків National Bank of Egypt (NBE) і Commercial International Bank (Egypt) SAE (CIB) до "BB" з "BB +", а також підтвердило рейтинг National Societe Generale Bank SAE (NSGB) на позначці "BBpi", йдеться в прес-релізі агентства.
Рейтингова дія послідувала за зниженням у вівторок довгострокового рейтингу державних облігацій Єгипту в іноземній валюті до "BB" з "BB +" і довгострокового і короткострокового рейтингів облігацій країни в національній валюті до "BB +"/"B" з "BBB-"/"A- 3" на тлі політичної кризи.
S & P очікує, що політична нестабільність негативно позначиться на фінансовому стані єгипетських банків, зокрема на прибутковості та якості активів. При цьому наголошується, що до початку заворушень банки володіли гарними показниками ліквідності.
Агентство відзначає, що рейтинг NSGB враховує ризики банку від діяльності на території Єгипту і обмежену роздрібну діяльність. Також агентство припускає, що на діяльність банку може негативно вплинути операційне середовище, яке погіршується. Серед позитивних факторів S & P відзначає підтримку з боку ключового акціонера банку - Societe Generale, а також позицію NSGB як одного з найбільших приватних банків Єгипту з задовільним фінансовим становищем.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас