Україна і Росія погодили проект створення СП з виробництва ядерного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія погодили проект створення СП з виробництва ядерного палива

Енергетика
231
Державний концерн Ядерне паливо і компанія ТВЕЛ (Росія) погодили проект установчого договору про створення спільного україно-російського підприємства з виробництва (фабрикації) в Україні ядерного палива для реакторних установок ВВЕР-1000 за російськими технологіями.
Про це йдеться в повідомленні Ядерного палива.
27-28 січня в Києві відбулося засідання сторін в рамках реалізації угоди від 27 жовтня 2010 року про створення СП, а також виконання заходів, передбачених планом першочергових заходів щодо створення в Україні заводу.
"Під час засідання сторони розглянули і в цілому погодили проект установчого договору про створення спільного україно-російського підприємства з виробництва ядерного палива", - йдеться в повідомленні.
На засіданні також було розглянуто питання про процес розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва заводу.
За підсумками переговорів, сторони також домовилися про візит української сторони на Новосибірський завод хімконцентратів (Росія) для ознайомлення з процесом виробництва ядерного палива, що постачається для потреб АЕС України.
Як повідомлялося раніше, Ядерне паливо вивчає потенційні майданчики для будівництва заводу з виробництва (фабрикації) ядерного палива.
Серед розглянутих варіантів - майданчик у Жовтих Водах (Дніпропетровська область) і в селищі Смоліно (Кіровоградська область).
5 листопада 2010 року Ядерне паливо вибрало ДП УкрНІПІ Промтехнології (Жовті Води, Дніпропетровська область) розробником ТЕО будівництва заводу.
Вартість розробки ТЕО складе 4,2 млн гривень (з ПДВ), кінцевий термін розробки - квітень 2011 року.
22 вересня 2010 р. Кабінет Міністрів затвердив ТВЕЛ переможцем конкурсу з вибору технології для будівництва заводу з виробництва ядерного палива для реакторів АЕС ВВЕР-1000.
27 жовтня 2010 р. сторони підписали рамкову угоду про створення в Україні спільного підприємства з виробництва ядерного палива для реакторних установок ВВЕР-1000 за російськими технологіями.
Згідно з ним, частка України складе 50% плюс 1 акція, Росії - 50% мінус 1 акція.
ТВЕЛ прогнозує завершення створення СП з Ядерним паливом до 2012 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас