Росія і Україна втомилися ділити закордонне майно СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Україна втомилися ділити закордонне майно СРСР

Казна та Політика
813
Переговори між Росією та Україною, на яких обговорюється приналежність колишнього майна СРСР, не ведуться протягом останнього року. Про це заявив посол України в РФ Володимир Єльченко.
За словами Єльченка, сторони взяли паузу, оскільки "дійшли до крайніх позицій", але не знайшли спільної мови, хоча експерти продовжували контактувати між собою. Посол оголосив про необхідність оновити угоду, що регулює дипломатичні контакти. Повернення до теми радянського майна за кордоном можливо, з точки зору Єльченка, тільки після вироблення нових підходів.
Після розпаду СРСР Росія взяла на себе всі зобов'язання Радянського Союзу перед зарубіжними країнами, залишивши за собою право на все закордонне майно союзної держави. У травні 2010 року російська сторона поскаржилася на те, що українська влада не бажає обговорювати це питання. Кілька днів потому український президент Віктор Янукович заявив, що все закордонне майно колишнього СРСР Україна Росії не залишить.
Спірними об'єктами майна є, зокрема, деякі активи в Японії та європейських країнах. Як зазначив Єльченко, питання про власність на об'єкти в деяких африканських країнах вже втратило актуальність.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас