Китай вибачить банкам кредитування понад ліміт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вибачить банкам кредитування понад ліміт

Казна та Політика
205
У Центробанку Китаю немає планів карати банки за перевищення норми виданих кредитів, встановленої урядом у січні, пише урядове видання China Securities Journal у вівторок з посиланням на неназвані джерела.
Обсяг виданих кредитів в січні склав 1,2 трлн юанів (1 долар - 6,62 юаня на кінець 2010 року) і оцінюється в 16% від загальної запланованої суми видачі кредитів на весь рік, що вище за ліміт в 12% на місяць, встановленого раніше, вказує видання, цитуючи неназване джерело.
Однак Народний банк Китаю не планує карати банки, які переступили через цей ліміт. ЦБ заявив, що буде використовувати такі інструменти монетарної політики, як збільшення норми банківського резервування, для контролю за обсягом кредитування.
Офіційно Китай ще не розкрив цільового обсягу видачі кредитів на 2011 рік, але, за повідомленнями різних ЗМІ, що цитують чиновників, він цього року може скласти 7-7,5 трлн юанів, що узгоджується з планами ЦБ підвищити пропозицію грошей на 16%.
Обсяг виданих кредитів в лютому, згідно з очікуваннями, скоротиться до 700-800 млрд юанів, перед тим як у березні складе 1 трлн, вказує урядовий журнал.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас