Глава МВФ попередив про "небезпечні дисбаланси" в світовій економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВФ попередив про "небезпечні дисбаланси" в світовій економіці

Казна та Політика
550
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан попередив про існування "небезпечних дисбалансів" у світовій економіці. Виступаючи сьогодні з промовою в Сінгапурі, він зазначив, що "хоча відновлення економіки продовжується, це не те відновлення, яке ми б хотіли побачити". Цей процес, за його словами, супроводжується "напруженістю і протиріччями, які можуть навіть закласти підґрунтя для нової кризи".
Стросс-Кан зазначив, передає ІТАР-ТАРС, що економічне оздоровлення просувається дуже нестабільно по всьому світу. "Тоді коли розвинені економіки демонструють зростання нижче за свій потенціал, ті, що розвиваються - зростають набагато швидше, а деякі з них незабаром можуть навіть опинитися перед загрозою "перегріву".
Іншим серйозним фактором глава МВФ назвав дисбаланси безпосередньо всередині самих країн, особливо виділивши проблему безробіття. "Безробіття у світі залишається на високому рівні, а розрив, що збільшується в доходах населення зумовлює соціальну напруженість", - зауважив фінансист.
"На ринки знову повертаються глобальні дисбаланси, характерні для докризової епохи", - вважає директор МВФ, виступ якого цитують світові ЗМІ. Так, за його словами, зростання економік з великими зовнішньоторговельними дефіцитами, таких, як США, досі відбувається за рахунок внутрішнього попиту. А економічним двигуном держав з величезними торговими профіцитами, включаючи Китай і Німеччину, залишається експорт.
"На тлі почастішання тертя у відносинах між країнами, ми можемо побачити зростання протекціонізму в сфері торгівлі і фінансів", - продовжив Стросс-Кан. А зростання напруженості всередині країн може вилитися "в посилення соціальної та політичної нестабільності, і навіть у війну".
Глава МВФ очікує, що цього року зростання світової економіки буде перебувати на рівні 4,5 відс. При цьому показник у розвинених країнах складе всього 2,5 відс.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас