У парламенті відбулися банальні торги між депутатами і Януковичем? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парламенті відбулися банальні торги між депутатами і Януковичем?

Казна та Політика
4019
"Сьогодні в парламенті відбулися банальні торги між народними депутатами і Президентом України. В обмін на збереження своїх мандатів вони незаконним способом продовжили повноваження Президента України", - так лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук прокоментував результати голосування за внесення змін до Конституції України щодо проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Європейської партії України.
"Рішення про зміни до Конституції є виключно політичним і не має жодних юридичних підстав. Більше того, ухвала цього закону ставить більше питань, ніж дає відповідей на ті, що вже існують", - підкреслив Катеринчук.
Він зазначив, що, "по-перше, термін президентських повноважень продовжено на строк більший за п'ять років, що є грубим порушенням норм чинної Конституції. По-друге, термін повноважень органів місцевої влади так залишився на чотири роки і жодного зведення виборів усіх рівнів у один календарний рік так і не відбулося. Наступне, Президенту повернуті повноваження, якими він був наділений у відповідності зі старою-новою Конституцією, хоча народ вибирав його зовсім з іншими повноваженнями. Далі, парламент незаконним способом змінив державний лад в державі - замість парламентсько-президентської республіки ми отримали президентську модель, де істотно обмежуються права громадян, як єдиного джерела влади".
При цьому Катеринчук висловив переконання, що "наступним кроком буде ухвала нового законодавства про вибори. Владна коаліція докладе всіх зусиль, щоб виписати такі правила, які дозволять їй призначати народних депутатів. Для українців право вибору в найближчому майбутньому може стати декларативним".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас