Безробіття в Німеччині в січні впало до мінімуму з листопада 1992 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Німеччині в січні впало до мінімуму з листопада 1992 року

Казна та Політика
266
Безробіття в Німеччині в січні знизилося до 7,4% з 7,5% у грудні, свідчить звіт Федерального статистичного управління ФРН.
Кількість безробітних у країні зменшилася на 13 тис. і склала 3135 тисяч чоловік - мінімум з листопада 1992 року.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому не очікували на зміни безробіття в порівнянні з грудневим рівнем в 7,5% і прогнозували скорочення кількості безробітних на 10 тис. осіб.
Скорочення кількості безробітних, як відзначають економісти, підтримає внутрішній попит і дозволить німецькій економіці продовжити відновлення, стало можливим завдяки попиту на німецькі товари з-за кордону.
"Середній довгостроковий рівень безробіття падає, - відзначає головний економіст Union Investment. - Ймовірно, найближчим часом активізуються розмови про брак висококваліфікованих кадрів".
За прогнозами уряду Німеччини, рівень безробіття впаде цього року до 7% з 7,7% у середньому в 2010 році - навіть незважаючи на уповільнення темпів зростання ВВП до 2,3% з 3,6% за підсумками минулого року.
Разом з тим, за даними лобі-групи інжинірингових компаній Gesamtmetall, в жовтні в Німеччині спостерігалася нестача 84 тис. кваліфікованих фахівців зі знанням математики, комп'ютерних та природничих наук, а крім того - 43 тис. інженерів.
За даними ОЕСР, рівень безробіття в Німеччині в листопаді склав 6,7%, аналогічний показник у Франції - 9,8%, як і в США, в середньому по G-7 - 8,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас