Інфляція в ОЕСР в грудні прискорилася до 2,1% через подорожчання енергоресурсів та продуктів харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в ОЕСР в грудні прискорилася до 2,1% через подорожчання енергоресурсів та продуктів харчування

Казна та Політика
81
Споживчі ціни в країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), в грудні виросли на 2,1% в порівнянні з аналогічним місяцем 2009 року, говориться в повідомленні організації.
Таким чином, темпи інфляції прискорилися, оскільки в листопаді зростання цін становило 1,8%.
Причиною цього, зокрема, стало підвищення вартості енергоресурсів, які подорожчали на 8,3% щодо грудня 2009 року (у листопаді - 5,4%). Крім того, досить високими темпами продовжувала підвищуватися ціна продуктів харчування - на 2,6% у грудні проти 2,7% місяцем раніше.
Без врахування цих двох факторів споживчі ціни в ОЕСР в грудні збільшилися на 1,2%, також як і в попередній місяць.
Інфляція була зафіксована у всіх країнах G7, за винятком Японії, де ціни були стабільні.
У єврозоні гармонізований індекс споживчих цін (HICP) в останній місяць 2010 року виріс на 2,2% після підвищення на 1,9% у листопаді.
Споживчі ціни в ОЕСР в грудні щодо попереднього місяця збільшилися на 0,3%. При цьому найбільш істотна інфляція була відзначена в Німеччині та Великобританії (1%), а в Японії була зафіксована дефляція у розмірі 0,3%.
ОЕСР - одна з провідних економічних організацій світу, яка включає 34 найбільш розвинених держави. Наразі до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина , Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея та Японія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас