S&P може вперше знизити рейтинг Nokia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P може вперше знизити рейтинг Nokia

Казна та Політика
185
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's поставило довгостроковий корпоративний кредитний рейтинг "А" і короткостроковий "А-1" фінського виробника мобільних телефонів Nokia Corp. в список CreditWatch (на перегляді) з можливістю зниження.
"Постановка в список CreditWatch послідувала за оголошенням Nokia про те, що за попередньою оцінкою частка компанії на ринку конвергентних мобільних пристроїв (смартфони і мобільні комп'ютери - прим.АФІ) знизилася до 31% у четвертому кварталі 2010 року з 40% у четвертому кварталі 2009 року". - заявив кредитний аналітик агентства Матіас Рааб, слова якого наводяться в повідомленні S&P.
Це, за його словами, "в основному обумовлено як і раніше слабкою конкурентною позицією в сегменті high-end смартфонів, а також браком комплектуючих".
"Крім того, компанія очікує отримати більш слабку, ніж ми очікували, операційну маржу (без врахування разових факторів) у 7-10% у першому кварталі 2011 року у підрозділу з поставки мобільних пристроїв і супутніх сервісів проти 12,1% у першому кварталі 2010 року", - наголошується в прес-релізі агентства.
S&P планує здійснити перегляд рейтингів Nokia в рамках CreditWatch у наступні три місяці, заявив М. Рааб.
Nokia виробляє як мобільні термінали (мобільні телефони, мультимедійні комп'ютери Nseries, апарати для бізнес-користувачів Eseries), так і устаткування для операторів стільникового та фіксованого зв'язку. Продукція компанії продається більш ніж в 160 країнах, її штат перевищує 123,5 тис. співробітників. Акції котируються на Гельсінській, Стокгольмській, Франкфуртській та Нью-Йоркській біржах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас