В Європарламенті незадоволені рішенням ГПУ з Тимошенко: "Поганий сигнал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європарламенті незадоволені рішенням ГПУ з Тимошенко: "Поганий сигнал"

Казна та Політика
731
У Європейській народній партії розчаровані рішенням Генпрокуратури України заборонити лідерові партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко відвідати Брюссель, повідомляється на сайті радіостанції "Німецька хвиля" (Deutsche Welle) у вівторок.
В інтерв'ю Deutsche Welle депутат Європарламенту від ЄНП Маріо Давід заявив, що дуже розчарований повідомленням про те, що Тимошенко не відпустили за кордон.
"Боюся, що ми повинні висловити співчуття. Це не дуже хороший сигнал у відносинах між Україною та Європейським Союзом. Запрошення Європейської народної партії не було пропозицією Тимошенко втекти. Навпаки, ми прагнули обговорити роль партії та її самої в майбутньому України", - зазначив Давид .
Він висловив переконання, що Тимошенко не мала наміру тікати з країни.
Цей мотив ГПУ, на думку депутата Європарламенту, здається не тільки неприйнятним, а й просто смішним.
Як пише Deutsche Welle, в дипломатичних колах Брюсселя відзначають, що "переслідування Тимошенко має яскраве політичне забарвлення".
Дипломати припускають, що можуть бути справи, за якими екс-прем'єр повинна нести відповідальність, однак у них викликає великий подив те, яким чином ведеться розслідування, а також факти арештів колишніх членів уряду Тимошенко.
У кулуарах в Брюсселі звучать припущення про те, що президент Віктор Янукович боїться більше Тимошенко в Брюсселі, ніж звинувачень з боку ЄС у політичних репресіях. Аналізуючи ситуацію, що склалася, дипломати підкреслюють, що будь-який розвиток ситуації - або дозвіл Тимошенко відвідати Брюссель, або заборона - мав б негативний результат для Януковича.
"Якщо Генпрокуратура забороняє, то Тимошенко використовує це на свою користь, як приклад політичного переслідування. Якби вона приїхала, то говорила б про негативний розвиток ситуації в державі", - цитує видання європейських дипломатів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас